Aardbeving in China

Aardbeving in China KORT NIEUWS Deze week werd gaandeweg duidelijk hoe ernstig de gevolgen waren van de zware aardbeving in China. Veel kinderen waren op school tijdens de beving en raakten onder schoolmuren bedolven. Gelukkig zijn er ook veel kinderen gered. Het punt waar de aarde het krachtigst beefde, het epicentrum, lag in de provincie Wenchuan, een bergachtig gebied. Daar ligt ook het Wolong natuurreservaat, een broedplaats voor de bedreigde reuzenpanda. De reuzenpanda’s zijn ongedeerd. foto: AFP (FILES) This file photo taken on March 21, 2006 shows two pandas having their breakfasts at the China Conservation and Research Center for the Giant Panda in Wolong Nature Reserve in China's southwestern Sichuan province. China's State Seismological Bureau said on May 12, 2008 that the epicenter of a massive 7.8 magnitude earthquake was in Wenchuan County, a mountainous region home to the Wolong Nature Reserve, China's leading research and breeding base for endangered giant pandas. The quake, which has killed at least 100 people, was felt in cities across a swathe of southeast Asia including the Thai capital Bangkok, more than 1,800 kilometres (1,200 miles) from the epicentre in Sichuan province. AFP PHOTO / FILES / LIU Jin AFP

Deze week werd gaandeweg duidelijk hoe ernstig de gevolgen waren van de zware aardbeving in China. Veel kinderen waren op school tijdens de beving en raakten onder schoolmuren bedolven. Gelukkig zijn er ook veel kinderen gered. Het punt waar de aarde het krachtigst beefde, het epicentrum, lag in de provincie Wenchuan, een bergachtig gebied. Daar ligt ook het Wolong natuurreservaat, een broedplaats voor de bedreigde reuzenpanda. De reuzenpanda’s zijn ongedeerd. foto: AFP