4 lolcatten

Wut do teh kats say?
Wut do teh kats say?

Nieuwe taal: Lolcat

www.icanhascheezburger.com

Inmiddels is het een klein fenomeen op het internet: ‘Lolcats’. De website www.icanhascheezburger.com begon ooit met één grappige foto en heeft nu zo’n 2,8 miljoen hits per maand. Op de site kun je foto’s van katten uploaden en voorzien van een bijschrift in Lolcat: een hilarische taal die het midden houdt tussen babytaal, maffiadialect en sms-kreten. En met terugkerende thema’s als Monorail Cat, Ceiling Cat (synoniem voor God), Caturday, Invisibles en de I Has Its, zit er altijd wel een foto bij die je hardop doet lachen. De simpele foto’s worden door de tekstuele spitsvondigheden naar een hoger niveau getild. ICHC laat zien hoe beeld en tekst elkaar kunnen versterken. Inmiddels zijn er ook www.lolcatbible.com (de bijbel in Lolcat), www.speaklolspeak.com (om Lolcat te leren) en www.speaklolcat.com (met een handig vertaalprogramma ). (KP)

Met bijdragen van Janna Laeven, Katherijne Pino, Linda van Stek en Juliette Vasterman