3 lijnen

Gevulde koek, goed voor 260 kcal

Calorieën tellen

www.tussendoortjesvergelijker.nl

Waar zitten meer calorieën in: in een magnum classic of een saucijzenbroodje? Antwoord: het saucijzenbroodje. En kun je beter een klein zakje chips of een stroopwafel eten? Antwoord: het zakje chips. Hoeveel calorieën tussendoortjes bevatten kun je nagaan op de tussendoortjesvergelijker. De meetlat is van ijsmerk Ola dus er staan ook ijsjes tussen. Zo zien we dat een raket maar veertig calorieën bevat en een cornetto 195. Ola schrijft op de site dat uit onderzoek blijkt dat mensen denken dat er meer calorieën in ijs zitten dan dat ze werkelijk bevatten. Kennen we meteen het argument voor deze site. Desalniettemin is het aardig om te zien welke koekjes en snoepjes meer calorieën bevatten dan andere. Als je jezelf wilt trainen in het onthouden van de aantallen, kun je op de site de roze koeken en chocolade repen in de balk op de goede plek zetten. (JV)