2 wiegen

‘Slaap... U2... Slaap...’ www.rockabyebabymusic.com

Slaapliedjes van rocksongswww.rockabyebabymusic.com

Zelf sliep ik als kind altijd in met een trekpop die Somewhere over the Rainbow speelde. Het fijnst was het als het muziekje bijna was uitgespeeld, en de laatste klanken nog tergend langzaam door de slaapkamer klonken. ‘Lul... la... by...’ Gelukzalig slapen. Maar moderne ouders willen vast meer keuze dan het klassieke slaap kindje slaap. Op de site van rockabyebaby zijn instrumentale slaapliedversies van bekende rockalbums te koop. Zelfs de cd-hoesjes zijn op kinderen aangepast: op de babyversie van X&Y van Coldplay is de grafische tekening vervangen door een teddybeer, en ook het jongetje met de helm op de cd van U2 is een beer geworden. De lullabies klinken voor de volwassen luisteraar soms wel als slechte synthesizerversies van het origineel, maar voor kinderen zijn de cd’s een fijne manier om vast aan het lievelingsrepertoire van papa en mama te wennen. (JL)