1 platenspelen

Doe Billy Idol na, of een willekeurig andere artiest die een lp-hoes siert

Creatief met de platenhoes

www.sleeveface.com, www.youtube.com: zoeken op sleeveface

Heb je op je zolderkamer nog een collectie vinyl liggen, liefst uit de jaren tachtig of negentig? Blaas het stof van de doos en kies de elpee met de meest foute hoes uit. De ouderwetse langspeelplaat is terug van weggeweest, en je kunt er de meest creatieve foto’s mee maken. Bijvoorbeeld een sleeveface: een foto waarbij het beeld van een platenhoes doorloopt in zijn omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een hoes met het gezicht van Billy Idol voor je eigen hoofd houden, de kunst is om beide zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Daardoor creëer je de illusie dat het gezicht op de hoes tot leven komt. Volgens het sleeveface-instructiefilmpje op YouTube, levert dat urenlang plezier op. Door te experimenteren met kleding, omgeving en perspectief, maak je de leukste foto’s. Sleeveface is bedacht in Wales. Dj Carl Morris hield na een set voor de grap even een cover van de vinyl-McCarney II voor zijn gezicht. Zijn idee werd al gauw opgepikt door collega-dj’s en is nu uitgegroeid tot een rage in blogland. Facebook alleen al heeft meer dan zevenduizend aanhangers. Ook op Flickr staan veel verbluffende resultaten. Ga je zelf aan de slag? Bekijk dan ter inspiratie eerste de korte handleiding op YouTube. (LvS)