Vaticaan sluit ufo’s niet uit

Behalve van engelen erkent het Vaticaan nu ook het mogelijke bestaan van buitenaardse wezens. „Zoals er een veelheid van levende schepselen op aarde is, zo kunnen er ook andere intelligente wezens door God zijn gecreëerd.”

Dit stelt pater José Gabriel Funes, de directeur van de sterrenwacht van het Vaticaan in dagblad L’ Osservatore Romano. Het interview met hem in de officiële krant van de Rooms-Katholieke Kerk duidt erop dat het Vaticaan de mening van Funes niet afkeurt.

Het eventuele bestaan van buitenaardse wezens tast de geloofsleer niet aan, meent Funes, „omdat er geen grenzen kunnen worden gesteld aan de scheppingskracht van God”. Dat de bijbel alleen over de aarde, de mensen en dieren spreekt, doet ook niets af aan de mogelijkheid van buitenaards leven, meent Funes.

„Volgens wetenschappers is het heelal samengesteld uit honderd miljard melkwegstelsels met elk honderd miljard sterren. Velen daarvan kunnen planeten hebben. Hoe kun je uitsluiten dat ook daar leven is ontwikkeld?”

Franciscus, zo stelt de jezuïet Funes, „noemt alle schepselen broeders en zusters en zo kan er ook sprake zijn van buitenaardse broeders”.