Uitzendwerk blijkt belangrijke opstap

Amsterdam. Uitzendbanen vormen een belangrijke opstap naar de arbeidsmarkt voor werkzoekenden. Eén op de drie niet-werkende werkzoekenden komt aan de slag door met een uitzendbaan te beginnen. Dat blijkt uit onderzoek dat het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en brancheorganisatie voor uitzendondernemingen ABU lieten doen onder 1,2 miljoen CWI-cliënten. De werkzoekenden werden vier jaar lang gevolgd. Daaruit bleek dat uitzendkrachten op lange termijn net zoveel kans hebben op langdurig betaald werk als werkzoekenden die direct via de werkgever een dienstverband aangaan. Het aantal hernieuwde inschrijvingen bij het CWI na tweeënhalf jaar ligt voor beide groepen gelijk: ongeveer eenderde van alle werkzoekenden moet opnieuw naar werk zoeken. De groep uitzendkrachten vinden dan wel sneller werk.