Timmy Simons mogelijk naar Spelen Peking

Landskampioen PSV moet mogelijk de competitie beginnen zonder zijn aanvoerder Timmy Simons. De bondscoach van het Belgische olympisch elftal, Jean-François de Sart, overweegt Timmy Simons als dispensatiespeler – een speler ouder dan 23 jaar – mee naar Peking te nemen. Maar hij heeft de aanvoerder van PSV nog niet aan zijn voorlopige selectie van 26 spelers toegevoegd.

De Sart zal met drie dispensatiespelers naar China vertrekken. Vooralsnog gelden Sepp de Roover (FC Groningen), Maarten Martens (AZ) en Sanharib Malki (Germinal Beerschot) als de voornaamste kandidaten. Het drietal is ook opgenomen in de voorlopige selectie van de Belgische olympische voetbalploeg.

„Zij gaan mee naar een trainingskamp op Malta”, zei De Sart. „Maar ik sluit zeker niet uit dat ik uiteindelijk Simons voor de Spelen oproep.”

De Sart selecteerde vooralsnog zes spelers die op dit moment in de eredivisie uitkomen. Sepp De Roover (FC Groningen), Roland Lamah (Roda JC), Jan Vertonghen (Ajax), Moussa Dembélé, Maarten Martens en Sebastien Pocognoli (allen AZ) krijgen mogelijk nog gezelschap van Simons en de op dit moment geblesseerde Thomas Vermaelen van Ajax.

Steven Defour gaat niet mee naar Peking. De nationale voetbalbond van België heeft afgesproken maximaal twee spelers per club mee te nemen, omdat ook in België de competitie begint tijdens de Olympische Spelen. Landskampioen Standard speelt dan ook al Europees wedstrijden. Defour kan zo met Standard Luik uitkomen in de derde voorronde van de Champions League. (ANP)