Televisie voorkeur

In de tweede aflevering van The genius of photography komen onder anderen fotografen aan bod die hun lenzen richtten op de gewone man. Een van hen is de Duitser August Sander (1876-1964), die mensen fotografeerde in hun werkomgeving, zoals een banketbakker. Documents for artists, België 2, 22.05-23.05u. This is an image taken by August Sander entitled "Pastrycook" taken in 1927. (AP Photo/August Sander) **MANDATORY CREDIT: Copyright 2004 Die Photographische Sammlung/SK Stiftung Kultur-August Sander Archiv, Cologne/ARS, NY** Associated Press

actualiteiten

EénVandaag. Een 17-jarige Franse toeriste sprong van een viaduct sprong na het gebruik van paddo’s. Zij overlijdt. Dit was een van de aanleidingen voor minister Klink van Volksgezondheid om de verkoop van paddo’s te verbieden. De Vereniging Landelijk Overleg Smartshops vreest dat er een illegaal circuit van paddoverkoop ontstaat. Een onderzoekscommissie van het RIVM is het met de smartshops eens, maar de minister schuift het advies terzijde. Verder aandacht voor psychologen en psychotherapeuten die al meer dan drie maanden zonder inkomsten zitten door het ingewikkelde nieuwe declaratiesysteem. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Reportage, met schrijnende voorbeelden, over mannen die door hun partner stelselmatig worden mishandeld. Jaarlijks zijn er 3500 slachtoffers, van wie er 20 overlijden. Er is nauwelijks opvang voor deze mannen. De meldpunten voor huiselijk geweld zijn vooral gericht op hulp aan vrouwen. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova/Den Haag Vandaag. Het overweldigende succes van de Franse film Bienvenue chez les Ch’tis heeft ertoe geleid dat massa’s Fransen het noord-Franse dorpje Bergues willen bezoeken. Reportage over de verheerlijking van het Franse platteland. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Adam Curry vertelt over zijn nieuwe ochtendprogramma voor radiozender Arrow Classic Rock dat hij presenteert vanuit zijn zolderkamer in Engeland. Ook te gast is Alexander Rinnooy Kan, door de Volkskrant uitgeroepen als de meest invloedrijke man van Nederland. Tafeldame is Diewertje Blok. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw en Witteman. Ben Cramer over zijn rol in de musical Op Hoop van Zegen en zijn nieuwe cd, Patricia van den Broek vertelt over haar boek Liefde onder vuur over de invloed van een militaire missie op het leven van de Nederlandse militairen én hun geliefden. Verder Hans Teeuwen over zijn site www.hansteeuwen.tv. Ned.2, 22.55-23.50u.

Phara. Te gast zijn Tom Schoepen, zoon van Bobbejaan Schoepen en manager van Bobbejaanland, Kristien Hemmerechts, schrijfster van het pamflet De man, zijn penis en het mes en Marc Cloostermans, recensent en auteur van een boek over Hemmerechts. België 2, 23.05-23.40u.

Question time. Politiek discussieprogramma onder leiding van David Dimbleby. Het panel van vandaag bestaat o.a. uit staatssecretaris voor Volksgezondheid Alan Johnson, journaliste Lauren Booth en het conservatieve parlementslid Alan Duncan. BBC 1, 23.35-0.35u.

Puberruil. Puber Mischa uit het Gooi ruilt een week haar luxe leventje met circusartieste Lavinia. Ned.1, 22.10-22.50u.

documentaire

Andere tijden: Van Agt als commissaris. Portret van Dries van Agt. Elf jaar achtereen was hij minister en premier. Daarna werd hij commissaris van de koningin in Brabant. Maar wat lukte in Den Haag mislukte in Den Bosch. Ned.2, 21.20-22.00u.

Jimi Hendrix: The man they made God. De legendarische gitarist, zanger en songwriter Jimi Hendrix werd geboren in 1942 in Seattle. Hendrix, een Amerikaan met Afrikaans, Europees, indiaans en Mexicaans bloed, wordt gezien als één van de invloedrijkstee personen in de rockgeschiedenis. Een biografische documentaire. België 2, 23.45-1.25u.

Holland Doc: Zigeunermuziek doet pijn. Portret van violist Nello Weis Mirando. Hij heeft een aangeboren ruggemergziekte, waardoor hij slechts met anderhalve vinger kan spelen. Ned.2, 22.50-23.45u.

film

Cinema.nl: Cannes 2008. Verslag van het 61ste filmfestival in Cannes met onder meer een interview met actrice Julianne Moore over de openingsfilm, Blindness. Ned.2, 23.55-0.25u.

informatief

Kassa 3. Consumentenprogramma voor jongeren. Met onder meer aandacht voor slaapproblemen, de verpakkingstaks en de Wii Fit. Ned.3, 22.10-22.40u.

cultuur

De Canvascollectie. Eerste deel van een vijfdelige serie over de selectie van kunstwerken voor de tentoonstelling Canvascollectie in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. België 2, 21.10-22.05u.

amusement

Halve finale Gouden Kooi. Om een eind te breien aan het programma gaan de ‘miljonairs’ elkaar wegstemmen door middel van een puntensysteem. RTL 5, 21.30-22.30u.

sport

RTL Voetbal: Eredivisie. Live-verslag en samenvattingen van de play-offs. RTL 4, 20.30-22.30u.