Seksfilm Marilyn Monroe niet te zien

NEW YORK. Een filmpje waarin actrice Marilyn Monroe een onherkenbare man oraal bevredigt, zal niet publiekelijk worden vertoond. Een zakenman uit New York heeft het vijftien minuten durende filmpje gekocht voor 1,5 miljoen dollar (circa 970.000 euro). Volgens Keya Morgan, de verzamelaar die de transactie regelde, heeft de zakenman het zwart-witfilmpje gekocht van de zoon van een overleden FBI-informant, met de expliciete bedoeling de nagedachtenis van de filmster niet te laten besmeuren. In het filmpje blijft het hoofd van de man de gehele tijd buiten beeld. Daardoor blijven oude geruchten levend; Monroe is als minnares herhaaldelijk in verband gebracht met belangrijke mannen als toenmalig president John F. Kennedy en diens broer Robert. Naar verluidt heeft FBI-directeur J. Edgar Hoover, een politieke tegenstander van Kennedy, veel moeite gedaan om aan te tonen dat de man in het filmpje de president was.