Regen en onweer

Er vielen gisteren in het midden en zuiden van het land enkele pittige regen- en onweersbuien, waarmee de weersomslag een feit was. Tot en met zaterdag bepalen buien het weerbeeld. In het noorden blijft het overwegend droog en is er meer ruimte voor de zon.

Vanavond is er wederom regen en onweer. Lokaal kan ook hagel vallen. Ook kunnen voor en tijdens de buien zware windstoten voorkomen. Aan de kust waait een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordoosten. In het binnenland is het, met uitzondering van de buiige perioden, nagenoeg windstil. De buien houden vannacht aan en de temperatuur daalt naar een graad of 11. Ook morgen begint de dag in het midden en zuiden van het land met regen- en onweersbuien. Het noorden houdt het droog, maar er is iets meer bewolking dan vandaag. In de loop van de ochtend nemen de buien in activiteit af en trekken ze weg in oostelijke richting. Hierna is het tijdelijk droog, maar de bewolking blijft overheersen. In het binnenland is het nagenoeg windstil en aan de kust staat een matige tot vrij krachtige noordenwind. Maximumtemperaturen lopen uiteen van 15 graden op de Wadden tot 20 graden in het zuiden van Limburg.

Zaterdag vallen in het hele land enkele regen- en onweersbuien. De dagen daarna zijn overwegend droog en komt er iets meer ruimte voor de zon. De middagtemperaturen liggen rond de normale waarde van 17 graden.