Radio voorkeur

Desmet live. Regisseur en acteur Hans Croiset vertelt over zijn autobiografie Badhuisweg. Tevens een rondetafelgesprek over religie en God als hype, met literatuurwetenschapper August-Hans den Boef. En regisseur Eric de Vroedt praat over de film A Streetcar Named Desire en zijn regie voor Toneelgroep Amsterdam. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. In 2005 werd Frances Newton geëxecuteerd voor de moord op haar man en twee kinderen. Zelf heeft zij altijd volgehouden onschuldig te zijn. Cameraman en documentairemaker Ton Vriens, auteur van het boek De Texaanse kindermoorden, zocht Newton op kort voor haar executie en ontdekte dat er bedenkelijke vergissingen en procedurefouten zijn gemaakt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Documentairemaker Jesper Buursink vertelt over de plek van hedendaagse kunst in het kleine, West-Afrikaanse land Benin. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Gesprek met ecoloog en directeur van ARK Natuurontwikkeling Wouter Helmer over de Edgar Doncker Prijs 2008 die aan hem is toegekend. Radio 1, 0.02-0.45u.