Overige films

Ice Princess (Tim Fywell, 2005, VS). Moralistisch Disney-vertier van de lopende band. Meisje ontpopt zich tegen de stroom in tot heldin op de kunstschaats. Net5, 20.30-22.25u.

After the Sunset (Brett Ratner, 2004, VS). Met een knipoog naar Hitchcocks To Catch a Thief gemaakte thriller-comedy. Pierce Brosnan als geniale diamantdief die FBI-agent Woody Harrelson tot wanhoop drijft. Op een tropisch eiland, met Salma Hayek voortdurend in bikini. Veronica, 20.30-22.35u.

Loulou (Maurice Pialat, 1979, Frankrijk). De doorbraak van Pialat naar het grote publiek is een schitterend geacteerde, dierlijk-sensuele en zeer naturalistische liefdesgeschiedenis, waarin de taal van het lichaam de emoties van de woordarme hoofdpersonen uitdrukt. Bourgeoisvrouwtje Isabelle Huppert valt voor semi-criminele leegloper Gérard Depardieu en trotseert jaloezie van hanige echtgenoot Guy Marchand. TV5, 21.00-22.45u.

Ricochet (Russell Mulcahy, 1991, VS). Harde actiefilm met intelligent, maatschappijkritisch scenario. Ontsnapte psychopatische moordenaar John Lithgow bouwt kafkaësk netwerk van beschuldigingen op rond de ambitieuze Denzel Washington, die hem destijds arresteerde. De meest vieze ratten in het labyrint zijn de tv-journalisten. RTL7, 22.30-0.30u.

The Mummy (Stephen Sommers, 1999, VS). Remake van de griezelfilm uit 1932 met Boris Karloff wil zowel ironisch als doodernstig zijn en werd een bordkartonnen formulefilm zonder hart. De uit zijn sarcofaag herrezen mummie, sprinkhanenplagen, een als een fata morgana oprijzende, spookachtige woestijnstad: het laat allemaal onverschillig. Ook met Brendan Fraser, Rachel Weisz. Veronica, 22.35-0.55u.