Miljoenen boete voor versturen spam via MySpace

San Francisco, 15 mei. Een Amerikaanse rechter heeft deze week twee spammers veroordeeld voor het misbruiken van de netwerksite MySpace. De twee mannen moeten een boete van 230 miljoen dollar (148 miljoen euro) betalen. Dat is een recordboete voor overtredingen op internet. De twee veroordeelden, Sanford Wallace en Walter Rines, waren maandag niet aanwezig tijdens de zitting. Het duo zou abonneegegevens van MySpace hebben gekraakt en die hebben gebruikt om honderdduizenden ongewenste e-mails te versturen aan MySpacegebruikers. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de spammers de boete zullen betalen. MySpace, onderdeel van News Corp., is het populairste sociale netwerk van internet. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken en daarmee contacten onderhouden met vrienden. (AFP, AP)