Koningin Beatrix heft het glas

Koningin Beatrix heft het glas Tallinn, 15 mei. Koningin Beatrix toost met de Estse president Toomas Ilves, gisteren op de eerste dag van een drie dagen durend staatsbezoek van de koningin aan Estland. Vandaag zal zij een bezoek brengen aan de hoofdstad Tallinn, een voormalige Hanzestad die op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco. Op het programma staat eveneens een bezoek aan de universiteit en aan Tehnopol Tallinn Technology Park, met beginnende bedrijfjes in de technologiesector. Estland loopt voorop in het gebruik van ICT door de overheid. Morgen ontmoet Beatrix de Nederlandse gemeenschap in het Kadriog Museum, waar onder meer honderd schilderijen hangen van Nederlandse meesters. Foto AFP Queen Beatrix of the Netherlands (L) toast with Estonian president Toomas Hendrik Ilves (R) during a formal dinner on May 14, 2008 in Tallinn's picturesque old town hosted by the Ilves and his wife Evelin Ilves. Queen Beatrix began a three-day visit to Estonia on May 14. -ESTONIA OUT- AFP PHOTO: RAIGO PAJULA AFP