‘Jane Austen Book Club’ voor zwijmelende meisjes

dvd

The Jane Austen Book Club

Regie: Robin Swicord€ 16,99

Er zijn een hoop dingen waar de personages uit de boeken van Jane Austen niet door worden gehinderd: de ochtendspits, file, en andere moderne ongemakken. Maar net als de zusjes Dashwood uit Sense and Sensibility of Elizabeth uit Pride and Prejudice hebben de hoofdpersonen die in de openingsbeelden van de verfilming van The Jane Austen Book Club worden geportretteerd in hun vastgelopen bestaan allemaal last van dat ene waaronder ook de Austen-protagonisten te lijden hebben: de liefde. Bestaat er wel zoiets als de liefde, of is het allemaal omgangsvorm en compromis?

Austens zes romans lopen parallel aan de zes filmhoofdstukken en vormen een borduurwerk van vederlichte voorvalletjes die zoet en schattig Jane Austen de 21ste eeuw binnenleiden. Met de maandelijkse boekenclub als katalysator voor liefdesleed en verzoening. The Jane Austen Book Club is een op en top chick flick, voor zwijmelende meisjes en meisjesachtigen dus.

Dana Linssen

    • Dana Linssen