Geen WK hockey in Nederland

De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) is geen kandidaat voor de organisatie van het WK voor mannen in 2010. Dat heeft het hoofdbestuur besloten nadat de internationale hockeyfederatie (FIH) om een standpunt had gevraagd.

De FIH is op zoek naar een alternatief voor de organisatie van het WK in 2010, omdat de beoogde gastheer India nog niet veel vorderingen heeft gemaakt in de voorbereiding en worstelt met een corruptiezaak. Maar de KNHB acht de voorbereidingstijd te kort om zo’n groot evenement optimaal te kunnen organiseren.

„Onze voorkeur blijft naar India uitgaan”, liet KNHB-voorzitter Jan Albers weten. „Voor het hockey en voor dat land zou dat het beste zijn. We zijn bereid onze collega’s in India te helpen bij de organisatie. Mocht het daar toch niet kunnen doorgaan, dan hopen we op een ander land in Azië waar het hockey in ontwikkeling is, bijvoorbeeld Japan of Zuid-Korea.” (ANP)