Drukte door ov-staking

Mede door de staking in het streekvervoer stonden er vanochtend meer files, en op andere locaties, dan gebruikelijk. Op het hoogtepunt, rond half negen, was de filelengte 290 kilometer, 100 kilometer meer dan normaal.

De ANWB Verkeersdienst voorspelde eerder al dat het druk zou worden, vanwege de stakingen en de voorspelde regen. De dienst verwachtte een lengte van 350 kilometer. Omdat de regen vanochtend uitbleef, kwam het echter niet tot die lengte.

De ANWB waarschuwt wel voor gladheid op de snelwegen voor later vandaag. Oorzaak is de combinatie van pittige regenbuien en vuil op het asfalt dat door de droogte van de afgelopen weken is blijven liggen. „Door de droogte zijn rubberresten, olie en ander vuil niet weggespoeld. Als er nu regen valt, kan dat gladheid veroorzaken”, aldus de ANWB. De organisatie voorziet ook een drukke avondspits.

Zo’n half miljoen tot één miljoen mensen hebben het donderdag weer zonder streekbusvervoer moeten stellen. Als er geen beweging in het cao-conflict komt, gaan de stakingen eind mei verder.

Als daarna nog geen overeenstemming is bereikt, wordt er vanaf 1 juni weer gestaakt in dezelfde gebieden als nu. (ANP)