BlackBerry Bold 9000 3G en BlackBerry Thunder

Terwijl elders op deze site druk wordt gediscussieerd over de vraag of de HTC Touch Diamond 3D al dan niet een iPhone-killer is, kondigt Research In Motion (RIM) de nieuwe Blackberry Bold 9000 aan, een 3G smartphone die het tegen de Apple iPhone moet opnemen. RIM kan wel wat versterking gebruiken, want in de VS

blackberry_bold.jpgTerwijl elders op deze site druk wordt gediscussieerd over de vraag of de HTC Touch Diamond 3D al dan niet een iPhone-killer is, kondigt Research In Motion (RIM) de nieuwe Blackberry Bold 9000 aan, een 3G smartphone die het tegen de Apple iPhone moet opnemen. RIM kan wel wat versterking gebruiken, want in de VS heeft de iPhone al behoorlijk wat afgeknabbeld van de hegemonie van de BlackBerry. En met de nieuwe iPhone-software, die ook ondersteuning voor Microsoft Exchange biedt, krijgt Apple’s gadget ook zakelijk meer aanzien.

De BlackBerry Bold heeft behoorlijk wat multimediale opties. Opvallend is dat het apparaat dezelfde gedetailleerde schermresolutie (480 x 320 pixels) biedt als de iPhone, en bovendien - net als een iPod - mp4-video’s afspeelt. „Zie het maar als een iPhone met een kapot aanraakscherm”, luidt het honende commentaar op een van de gadgetweblogs. Flauw, want deze 3G Blackberry heeft een toetsenbord dat vooral de veelmailers prettig vinden.

BlackBerry Thunder, met touchscreen

Ondertussen zinderen de Apple-blogs over de nakende iPhone 3G, die al eerder in de winkel zou liggen (vermoedelijk juni) dan de BlackBerry Bold (augustus). Bovendien meldt Boy Genius Report dat er een Blackberry 9900 op komst is zonder toetsenbord en met aanraakscherm. Pardon, een Blackberry zonder fysiek keyboard? Dat is als Michael Knight zonder KITT, als Boulevard zonder Albert en als Saskia zonder Serge. De Thunder zou het apparaat heten. Vooralsnog geldt eerst zien, dan geloven. En dan natuurlijk: Hebben.

UPDATE: Als zelfs de Wall Street Journal “according to people familiar with the matter” bericht over de keyboardloze BlackBerry, lijkt de kans dat Thunder er daadwerkelijk komt weer een stukje groter.

Meer specificaties van de Blackberry Bold 9000:

  • 2 megapixel camera
  • 624 MHz processor
  • 1 GB geheugen, uitbreidbaar met geheugenkaarten van 16 GB
  • stereo speaker
  • 3,5 mm jack uitgang
  • Speelt ook DivX-films af
  • Standbij tijd: 13 dagen, spreektijd vijf uur

Bekijk ook deze ontroerende uitpakreportage van Crackberry.com (waar ook uitgebreide specificaties zijn te vinden)
[kml_flashembed movie="http://youtube.com/swf/l.swf?video_id=gC93Gm4a_mg" height="355" width="425" /]

    • Marc Hijink