Balkenende in Surinaamse klas

Balkenende in Surinaamse klas Balingsoela, 15 mei. Premier Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Verhagen op bezoek in een schoolklas in Balingsoela, in het binnenland van Suriname, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Paramaribo. Beiden dragen een kamisa, een traditionele omslagdoek, die ze hebben gekregen van de dorpsbewoners – een traditie bij de Saramaccaners, een van de marrongemeenschappen in Suriname. Marrons zijn afstammelingen van naar het binnenland gevluchte Afrikanen die in de zeventiende, achttiende en begin negentiende eeuw naar Suriname werden verscheept om als slaven op de plantages te werken. Foto Reuters Bezoek aan Suriname: pagina 3 Dutch Prime Minister Jan Peter Balkenende chats with children during a visit to a school in Balingsula, some 200 km (124 miles) south of Paramaribo, May 14, 2008. Balkenende and his foreign minister Maxime Verhagen are visiting here to hold bilateral talks with President Ronald Venetiaan and cabinet ministers. REUTERS/Ranu Abhelakh/ (SURINAME) REUTERS