4 aankleden

Geurende t-shirts

T-shirt met geurtje

Vintage 55 T-shirts, 30 euro, www.vintage55.com

Zo heel af en toe gebeurt het weer: kleding met een luchtje op de markt brengen. Kwamen er in de jaren ’90 beha’s, onderbroeken en panty’s met een fris geurtje, nu heeft Vintage55 casual T-shirts uitgebracht die ruiken naar hibiscusbloemen, jasmijn en limoen. De geurmoleculen zijn in vezelnetwerkjes in de (biologische) katoen verwerkt. Handig of vooral een leuke gadget? Het biedt soelaas voor parfumhaters, maar ook voor hen die bang zijn voor hun eigen lichaamsgeur. En anders is het gewoon een gadget, want je snapt dat de geur niet eeuwig blijft hangen. De shirtjes worden niet voor niets in glazen potten geleverd. Zo uit de pot geurt het shirtje nogal pregnant en chemisch, dus wat geurvervaging kan geen kwaad. Wil je de lucht behouden: dan misschien maar niet wassen dus, of accepteren dat wasmiddelparfum het uiteindelijk wint. (ML)