3 lenen

Mag ik de boor even lenen, buuf?

Huren van buren

www.hurenvanburen.nl

Een compressor, een haakse slijper, een klopboormachine of een hogedrukspuit nodig? Als je geen handige buren hebt met een goedgevulde schuur, moet je kopen of huren. De site hurenvanburen.nl springt handig in op dit kleine ongemak. De website is te vergelijken met Marktplaats waar naast spullen, ook diensten worden gehuurd en verhuurd. Zoals een pianist of een oppas. Op postcode kun je vinden of er bij jou in de buurt iemand iets te huur heeft. Maar in tegenstelling tot Marktplaats, waar koper en verkoper elkaar kunnen mailen of bellen, speelt hurenvanburen een bemiddelende rol. Je blijft anoniem totdat je daadwerkelijk gaat huren. Maar goed ook, want anders weet iemand exact op welk adres welke gereedschappen in de schuur liggen. Voor 12 euro per jaar, mogen mensen tien objecten verhuren. Eerste drie maanden is verhuren gratis. (LvS))

Met bijdragen van Roger Cohen, Jessica van Geel, Monique Lindeboom en Linda van Stek