1 wassen

Voorzichtig je handen wassen, er kan een vingertje afbreken.

Was je handen met handen

www.mariegardeski.com, 16,25 euro, inclusief verzendkosten

Wie durft daar zijn handen mee te wassen? Met die onschuldige kinderhandjes? Op het eerste gezicht zien ze er best eng uit. De Amerikaanse maakster Marie Gardeski haalt een gangbaar beeld (plastic poppenhandjes) uit de context en geeft ze een nieuwe functie (zeep), en daarmee een andere plek in huis. Gevolg: ‘creepy’ zeepjes, maar na een wat grondiger blik ook lief en onschuldig. Al blijft het natuurlijk een beetje zielig wanneer je de handjes per wasbeurt wat kleiner ziet worden. En er kan natuurlijk per ongeluk wel eens een vingertje afbreken... Gardeski maakt de zeepjes met de hand, zo staat op de website. Elke dag produceert ze zo’n twintig sets, dus als de ene dag de zeepjes zijn uitverkocht loont het om de volgende dag weer te kijken: wellicht is de dagvoorraad dan nog niet uitverkocht. De (kinder)handzeepjes zijn gemaakt van geitenmelk en natuurlijke glycerine en ze zijn licht geparfumeerd. In een zakje zitten tien verschillende soorten handjes (totaal zo’n 100 g) met verschillende huidskleuren. Tussen de twee en vijf centimeter hoog. (JvG)