Wim de Bie stopt na 6 jaar met dagelijkse weblog bij de VPRO

Amsterdam. Bieslog is gesloten. Op zijn weblog heeft Wim de Bie gisterochtend om 7.59 uur meegedeeld dat hij er voorlopig mee ophoudt. ”Na ruim zes jaar een dagelijks weblog te hebben verzorgd voor de VPRO, denk ik dat de tijd is gekomen op zoek te gaan naar nieuwe ideeën”, schrijft hij. De Bie gaat daar de komende maanden over nadenken. Bieslog begon op 1 maart 2002. Nadat in maart 1998 zijn samenwerking met Kees van Kooten stopte, maakte De Bie eerst nog een paar soloseries voor de VPRO-tv tot hij besloot ”naar een andere vorm te zoeken”. Dat werd zijn weblog, waarop vele honderden satirische commentaren op het nieuws, parodieën, foto`s, filmpjes, verhalen, persoonlijke herinneringen, geluidsfragmenten en links naar andere sites (vaak jazz of poëzie) verschenen. Wim de Bie (68) zegt dat er ”geen enkele externe aanleiding” is voor zijn besluit. ”Bieslog wordt bezocht door een trouwe schare lezers en de VPRO wil graag doorgaan.” Hij houdt wel een slag om de arm: mocht hij toch nog ”een spannend idee voor internet” bedenken, dan keert Bieslog na de zomer terug.

    • Henk van Gelder