Werkstraf voor Blind na verkeersongeval

AMSTERDAM. De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren Danny Blind veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens het veroorzaken van een verkeersongeval. De oud-Ajaxtrainer, die weer bij de Amsterdamse club terugkeert, botste in december 2006 nabij de Amsterdam Arena achterop de auto van een vrouw, die een whiplash opliep. Blind reed te hard en had te veel gedronken. De auto die Blind aanreed, stond met pech stil op de weg. Blind heeft zich bekommerd om het welzijn van de vrouw. Tijdens de zitting bleek dat hij haar geregeld belt en haar elke maand een bezoek brengt. Zowel het OM als de rechtbank heeft rekening gehouden met de rol die Blind nog altijd speelt bij het herstel van het slachtoffer. In een brief die tijdens de zitting werd voorgelezen, schrijft de vrouw dat zijn bezorgdheid en interesse hebben geholpen bij de verwerking van het ongeval.