Taboulé met tuinbonen

250 g bulghur200 g gedopte tuinbonen1/2 meloentje1 courgette2 lente- of bosuitjes50 g blanke hazelnoten4 eetlepels citroensap4 eetlepels extra vergine olijfolie2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes1 eetlepels fijngeknipte bieslookzout en versgemalen peper

Een vegetarisch voorgerecht voor vier tot zes personen. Schep de bulghur in een kom en giet er zoveel kokend water op dat de korrels net onderstaan. Laat de bulghur wellen en afkoelen. Kook de tuinbonen beetgaar en giet ze af.

Schep met een steker bolletjes uit de meloen. Snijd de courgette in blokjes. Verwijder het vliesje van de lente-uitjes en snijd ze, inclusief het mooie deel van het groene loof, in ringetjes. Rooster de hazelnoten in enkele druppels olie lichtbruin.

Schep de tuinbonen, meloenbolletjes, courgetteblokjes, uiringetjes, munt en de olijfolie en het citroensap door de bulghur. Breng de taboulé op smaak met zout en peper en bestrooi met bieslook en hazelnoten.

Anne Scheepmaker

Morgen: quinoa met kip

    • Anne Scheepmaker