Steun voor algeheel verbod op stiletto

Den Haag. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) kan alle stiletto`s verbieden. Een meerderheid in de Tweede Kamer schaart zich achter een algeheel verbod op deze steekwapens. In elk geval de regeringsfracties CDA en PvdA en de oppositiepartijen SP en VVD steunen het voorstel. Momenteel mogen meerderjarigen nog kleine stiletto`s, vlindermessen en valmessen bezitten. Hirsch Ballin wil af van die regeling omdat dit soort wapens worden getrokken bij steekpartijen. Ook hoort hij dat de messen worden doorverkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) is uitermate positief over het voorstel. ”Deze wapens hebben een grote aantrekkingskracht op jongeren. We moeten duidelijk maken dat dit soort wapens niet stoer zijn.” De Tweede Kamer debatteert vandaag met de minister over zijn voorstel. Coalitiegenoot CDA bestempelt het plan als goed nieuws. Kamerlid Sybrand van Haersma Buma verwacht dat politie en justitie de wet veel beter kunnen handhaven bij een breed verbod. Van Haersma Buma zou graag zien dat de bewindsman ook een inzamelingsactie organiseert voor de kleine steek- en stootwapens.