Seksfilm Monroe niet te zien

Een filmpje waarin actrice Marilyn Monroe een onherkenbare man oraal bevredigt, zal niet publiekelijk worden vertoond. Een zakenman uit New York heeft het vijftien minuten durende filmpje gekocht voor 1,5 miljoen dollar (circa 970.000 euro). Volgens Keya Morgan, de verzamelaar die de transactie regelde, heeft de zakenman het zwart-wit filmpje gekocht van de zoon van een overleden FBI-informant, met de expliciete bedoeling de nagedachtenis van de filmster niet te laten besmeuren.

In het filmpje is Monroe gekleed en blijft het hoofd van de man de gehele tijd buiten beeld. Daardoor blijven oude geruchten levend; Monroe is als minnares herhaaldelijk in verband gebracht met belangrijke mannen als toenmalig president John F. Kennedy en diens broer Robert. Naar verluidt heeft FBI-directeur J. Edgar Hoover, een politieke tegenstander van Kennedy, veel moeite gedaan om aan te tonen dat de man in het filmpje de president was. Honkballegende Joe DiMaggio, ooit getrouwd met Monroe, heeft geprobeerd het filmpje in handen te krijgen, maar de FBI-informant wilde er destijds niet van scheiden volgens de FBI-dossiers die Morgan heeft geopenbaard. (Reuters)