R’dam herdenkt bombardement

R’dam herdenkt bombardement Rotterdam, 14 mei. In de Laurenskerk is vanmorgen de herdenking begonnen van het Duitse bombardement op Rotterdam, waarbij het centrum van de stad op 14 mei 1940 werd verwoest. Kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs openden een tentoonstelling met zelfgemaakte tekeningen over de brandgrens. Ooggetuigen van het bombardement haalden herinneringen op. Met behulp van 128 lampen zal vanavond, net als vorig jaar, de bijna twaalf kilometer lange grens oplichten van het gebied dat werd verwoest door de bommen en de daaropvolgende vuurzee. Het getroffen gebied is te zien op www.brandgrens.nl. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold rotterdam laurenskerk tekeningen gemaakt door schoolkinderen over het bombardemet foto rien zilvold herdenkingen Tweede Wereldoorlog bombardementen bombardement Rotterdam Zilvold, Rien