Radio Voorkeur

Kunststof. Publicist Hülya Cigdem schreef de roman De Importbruid, over de Turkse Rüya die droomt van een leven in Nederland. Door een huwelijk met de Tilburgse Turk Kaan wil ze haar droom verwezenlijken. Het leven in Nederland draait uit op een nachtmerrie. Rüya trekt in bij haar dominante schoonouders en ziet niks van de buitenwereld. Terugkeer naar Turkije is geen optie. Radio 1, 19.00-20.00u.

Desmet live. Carolijn Visser (1956) vertelt over haar nieuwste reisboek Shanghai Skyline , waarin ze op zoek gaat naar de werkelijkheid achter de welvarende façade van de metropool. Verder onder anderen wetenschapsjournalist Maarten Keulemans, die in zijn boek Exit Mundi de 50 beste ondergangsscenario’s bespreekt. 18.05-19.50u.

De avonden. Laatste, niet eerder uitgezonden vraaggesprek met de op 1 mei overleden schrijver J.J. Voskuil. Schrijver Jonathan van het Reve vertelt over het lied Old Man River uit de musical Showboat. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa luna. Gesprek met bergbeklimmer Wilco van Rooijen, die in Pakistan de top van de K2 gaat proberen te beklimmen. Radio 1, 00.02-00.45u.