Oppositieleider doet toch mee aan tweede ronde in Zimbabwe

Harare. Oppositieleider Morgan Tsvangirai is bereid om mee te doen aan een tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Zimbabwe, ook nu de regering-Mugabe niet tegemoetkomt aan de voorwaarden die hij eerder stelde. Dat heeft Tsvangirai laten weten vanuit Zuid-Afrika, het land waar hij naartoe is gevlucht. Tsvangirai liet zaterdag al weten bereid te zijn tot een tweede ronde maar eiste toen nog dat deze plaatsvindt vóór 23 mei, zoals de Zimbabweaanse wet impliceert. Bovendien moet de regering westerse waarnemers en media toelaten, aldus Tsvangirai zaterdag. Waarnemers menen dat Tsvangirai zijn eisen heeft laten varen omdat deze niet haalbaar waren en deelname aan een tweede ronde met ongunstige randvoorwaarden altijd nog meer uitzicht biedt op verandering in Zimbabwe dan een boycot.