NRC Handelsblad begint met tvvia internet

Rotterdam, 14 mei. NRC Handelsblad en nrc.next beginnen volgende week met televisie via internet. De kranten publiceren vanaf maandag drie wekelijkse rubrieken op nrc.tv. 3FM-dj Eric Corton presenteert zijn band, artiest of liedje van de week. Cartoonist, tv- en theatermaker Kamagurka brengt elke week de absurditeit van het dagelijks leven in beeld. En kookschrijfster Janneke Vreugdenhil (dagelijks in nrc.next en wekelijks in Zaterdag Etcetera van NRC Handelsblad) maakt elke week een recept voor het weekend. ”Ontspanning op niveau”, noemt NRC-hoofdredacteur Birgit Donker deze vorm van tv. ”Met deze originele vorm laten we zien dat wij voortdurend nieuwe kanalen vinden voor ons soort informatie.” Naast de drie wekelijkse filmpjes moet ook ”serieuze kwaliteitsjournalistiek” een plaats krijgen op nrc.tv.

NRC Handelsblad en nrc.next experimenteerden de afgelopen jaren volop met (web)televisie. De krant werkte onder meer mee aan het digitale themakanaal Cultura en het VPRO-programma Boeken Etcetera; nrc.next verzorgde de afgelopen twee jaar het programma Who`s Next bij RTL.