‘Henin kondigt einde carrière aan’

Tennisster Justine Henin stopt volgens Belgische media met tennissen. De Belgische nummer één van de wereld geeft vanmiddag een toelichting op haar besluit.

De 25-jarige speelster verloor vorige week in Berlijn verrassend van Dinara Safina. Na haar nederlaag tegen de Russin zei Henin: „Verliezen is nooit leuk en zeker niet op deze manier. Er is geen probleem met mijn tennisspel en ik heb geen lichamelijke problemen. Maar ik durfde niet voluit te gaan. Het is belangrijk dat ik opnieuw vertrouwen krijg, want dat mis ik nu.”

Henin meldde zich vervolgens af voor het graveltoernooi van Rome, deze week. Volgens Belgische media besloot zij daarna een (voorlopig) einde aan haar carrière te maken. Kort nadat ze zich begin 2007 had afgemeld voor de Australian Open, werd bekend dat ze ging scheiden. Na de breuk met haar man verzoende de Belgische zich met haar vader, met wie ze zeven jaar geen contact had.

Henin won viermaal het Grandslamtoernooi van Roland Garros (2003, 2005, 2006 en 2007). Ook was ze twee keer de sterkste op de US Open (2003, 2007) en won ze een keer de Australian Open (2004). Henin won vier jaar geleden goud op het olympisch tennistoernooi in Athene.

Een jaar geleden stopte Kim Clijsters op 23-jarige leeftijd met tennis, die met Henin jarenlang het gezicht van het Belgische (vrouwen)tennis was. Clijsters won 34 titels in het enkelspel en voerde negentien weken de wereldranglijst aan. Zij won één grandslamtoernooi, de US Open van 2005. In drie grandslamfinales verloor ze van Henin: Roland Garros 2003, US Open 2003 en Australian Open 2004. (ANP)