Gomes blijft weg, Valckx moet weg

Doelman Heurelho Gomes weigert terug te keren naar PSV. De Braziliaan zegt dat vandaag vanuit Brazilië in Voetbal International. Hij voelt zich in de steek gelaten door de directie van de landskampioen en door de voorzitter van de supportersvereniging die hem een marionet van zijn zaakwaarnemers noemt.

Gisteren zette PSV technisch manager Stan Valckx op non-actief. De club en Valckx zijn al enige tijd in gesprek over ontbinding van het contract van de technisch manager. Vooruitlopend daarop is in onderling overleg besloten dat Valckx per direct geen werk meer voor PSV zal verrichten.

Gomes had vorige week moeten terugkeren van een vakantie in Brazilië. Maar hij heeft dat geweigerd. Hij zegt: „De directie heeft niets ondernomen tegen Sef Vergoossen (de trainer, red.), die me een judas en asociaal heeft genoemd. Iedereen in de groep weet dat ik geen judas ben en ook niet asociaal, dat is precies waarom alle spelers mij respecteren.”

Vergoossen deed zijn uitlatingen na een interview van Gomes met VI waarin deze het functioneren van directeur Reker ter discussie stelde. „Reker eruit of ik eruit.” Volgens Reker is de invloed van de Servische makelaar Vladlo Lemic te groot geworden binnen PSV. Lemic is de zaakwaarnemer van Gomes. Valckx zou volgens de directeur te veel voor Lemic werken en te weinig voor PSV.

Valckx laakt de werkwijze van Reker. De belangrijkste scout van PSV, Piet de Visser, stapte op. Valckx wordt tijdelijk vervangen door oud-speler Adrie van Kraaij.