Film van de dag

Rachel McAdams en Ryan Gosling als de geliefden Allie en Noah in de soms sentimentele, maar onweerstaanbare film The Notebook.

The Notebook. Een arme jongen ontmoet in de jaren veertig van de vorige eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten een rijk meisje. Natuurlijk wordt hun liefde gedwarsboomd, maar echte liefde laat zich niet tegenhouden. Het verhaal van deze twee gepassioneerde gelieven wordt door een oude man (James Garner) uit een schrift voorgelezen aan een oude demente vrouw, die veel langer dan de kijker moeite heeft met het ontdekken van het verband tussen het verhaal en het heden. The Notebook, naar Nicolas Sparks’ bestseller, werd geregisseerd door Nick Cassavetes, met zijn moeder Gena Rowlands in een van de hoofdrollen. Soms sentimenteel, maar ook onweerstaanbaar, waarbij overgave van de toeschouwer met alle filmische middelen wordt afgedwongen. Met Rachel McAdams en Ryan Gosling als de geliefden Allie en Noah. Ook met Joan Allen en James Marsden. (Nick Cassavetes, 2004, VS), RTL5, 20.30-22.50u.