Diamant in drie dimensies

De HTC Touch is een van de betere smartphones met een Windows Mobile besturingssysteem, met name omdat HTC een gebruiksvriendelijke eigen ‘schil’ ontworpen heeft. In de nieuwe Touch Diamond (2,8 inch aanraakscherm – geen toetsenbord) heeft de interface driedimensionale bladereffecten die lijken op de Coverflow weergave van de iPhone en iPod Touch. Zelfs de naam lijkt erop: TouchFLO 3D.

De HTC Touch is een van de betere smartphones met een Windows Mobile besturingssysteem, met name omdat HTC een gebruiksvriendelijke eigen ‘schil’ ontworpen heeft. In de nieuwe Touch Diamond (2,8 inch aanraakscherm – geen toetsenbord) heeft de interface driedimensionale bladereffecten die lijken op de Coverflow weergave van de iPhone en iPod Touch. Zelfs de naam lijkt erop: TouchFLO 3D. De specificaties zijn redelijk indrukwekkend. Wifi, GPS, 4 GB intern geheugen, de snelste HSDPA-variant (tot 7,2 megabit) en een snelle processor van 528 MHz. Tijdens een eerste kennismaking blijkt de interface desondanks nog wat traag te reageren. Dat kunnen kinderziektes zijn. De prijs? Reken op een kleine 500 euro. Da’s niks voor een echte diamant. Want aan de achterkant bestaat de telefoon uit kunstig geslepen zwart plastic.

Marc Hijink

Meer specificaties op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink