Corporate Express wijst bod af

De Nederlandse kantoorinrichter Corporate Express heeft ook het verhoogde bod van de Amerikaanse concurrent Staples afgewezen. Dat heeft het bedrijf gisteravond laten weten. Staples verhoogde gisteren zijn bod tot 8 euro per aandeel. In een brief aan de topman van Staples schrijft het bestuur van Corporate Express dat het nieuwe bod van Staples nog een steeds „een significante onderwaardering” is van het bedrijf. Het laatste bod waardeert de Nederlandse groothandel op circa 1,5 miljard euro.

Volgens het bestuur van Corporate Express hebben aandeelhouders niets aan een overname en halen alleen de aandeelhouders van Staples voordeel uit de synergie. Daarnaast bewijzen de vorige week gepubliceerde kwartaalcijfers volgens het Nederlandse bedrijf dat de „strategische plannen” goede resultaten opleveren. Wel zegt het bestuur dat het altijd bereid is „te praten” met Staples.

Staples beweert dat Corporate Express zijn aandeelhouders juist tekortdoet. Het Amerikaanse bedrijf heeft de afgelopen tijd met „veel grote” aandeelhouders van Corporate Express gesproken, aldus Staples-woordvoerder Paul Capelli. Die waren volgens hem gefrustreerd dat Corporate Express niet met Staples wil praten en waren zeer positief over het bod van Staples. Het bedrijf wil het bod doorzetten als 75 procent van de aandelen aangeboden worden.

Het Amerikaanse bedrijf deed op 19 februari voor het eerst een bod op de Nederlandse concurrent. Gisteren heeft het bedrijf een biedingsbericht ter goedkeuring ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Corporate Express heeft 18.000 werknemers bij 350 vestigingen in 21 landen. Het bedrijf haalde vorig jaar 5,6 miljard euro omzet. De omzet van Staples bedroeg 18 miljard euro.