Amsterdan gunt Kaatee geen gokhal

De gemeente Amsterdam weigert de exploitatievergunning van twee gokhallen op de Wallen te vernieuwen. De gemeente stelt dat er „gevaar bestaat” dat de hallen worden gebruikt voor het witwassen van crimineel vermogen. Marcel Kaatee, eigenaar van de gokhallen Buddy Buddy en Molensteeg, heeft bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de gemeente.

Kaatee, die geen bezwaar maakt tegen het gebruik van zijn volledige naam, werd eind vorig jaar vrijgesproken van afpersing van Willem Endstra en het lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarbij ging het volgens justitie onder andere om de twee gokhallen, die Kaatee van Endstra heeft gekocht. Volgens justitie was hij een stroman van Holleeder.

Kaatee werd wel veroordeeld voor het medeplegen van witwassen. Het ging daarbij om een envelop met ongeveer 250.000 euro die Kaatee ontving van Endstra. De rechtbank achtte de verklaring van Kaatee, die stelde dat hij die envelop aan Endstra heeft teruggegeven omdat hij per bank betaalde wilde worden, ongeloofwaardig.

Kaatee heeft tegen het vonnis hoger beroep aangetekend.