Aanklacht tegen `twintigste kaper 9/11` ingetrokken

washington, 14 mei. Een Saoediër die bekendstaat als ”de twintigste kaper” van de aanslagen van 9/11, wordt niet langer vervolgd. Het Pentagon trok gisteren zonder opgaaf van reden de aanklacht in tegen Mohammed al-Qahtani, een van de zes gevangenen van Guantánamo Bay die in februari werden aangeklaagd wegens moord en oorlogsmisdaden. Tegen de rest wordt nog steeds de doodstraf geëist. Volgens advocaten van Qahtani is de aanklacht ingetrokken omdat hij is gemarteld, een gegeven dat naar buiten zou kunnen komen tijdens een rechtszaak. Qahtani had, volgens het leger, de twintigste kaper moeten zijn, maar zijn inreisvisum werd een maand voor de aanslagen geweigerd. Ook de in 2006 tot levenslang veroordeelde Fransman Zacarias Moussaoui werd er overigens van verdacht de ”twintigste kaper” te zijn.