5 MUZIEK

Het Canadese Sunset Rubdown begon als het soloproject van Spencer Krug, bekend van de undergroundband Wolf Parade. Sunset Rubdown maakt prikkelende ‘indie-chansons’, waarbij de excentrieke teksten en theatrale voordracht garant staan voor een intrigerende luistertrip. Foto Yannick Grandmont Grandmont, Yannick

Sunset Rubdown

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.00u. Entree: 7 euro. www.rotown.nl

Het Canadese Sunset Rubdown begon als het soloproject van Spencer Krug, bekend van de undergroundband Wolf Parade. Sunset Rubdown maakt prikkelende ‘indie-chansons’, waarbij de excentrieke teksten en theatrale voordracht garant staan voor een intrigerende luistertrip. Alsof Patrick Watson en Arcade Fire een parcours afleggen door Alice In Wonderland. Mede door de ‘gebroken’ zang duurt het even voordat je de wereld van Sunset Rubdown volledig begrijpt, maar eenmaal daar staat je veel moois te wachten.