1 lezen

Om eens op een andere manier bij te dragen aan het steeds harder wordende geneuzel over integratie, besloten journalisten Frénk van der Linden en Annet de Groot de focus te leggen op iets wat ons bindt: de liefde. In Let’s Make Love portretteren zij en collega journalisten zevenentwintig gemixte stelletjes.

Let’s Make Love, 27 onmogelijke liefdes

19,95 euro, uitgeverij Contact

Met absolute zekerheid durven de makers van dit boek het niet te zeggen, maar zou het niet kunnen dat liefde dé oplossing is voor ons multicultureel drama? Is het niet zo dat, ondanks tegenstellingen en wederzijds onbegrip, er dagelijks mensen met een verschillende achtergrond genegenheid bij elkaar vinden? Zou het niet kunnen dat de culturele spanningen die eerder in ons land woedden, zijn afgenomen omdat we bij elkaar in bed doken? Om eens op een andere manier bij te dragen aan het steeds harder wordende geneuzel over integratie, besloten journalisten Frénk van der Linden en Annet de Groot de focus te leggen op iets wat ons bindt: de liefde. In Let’s Make Love portretteren zij en collega journalisten zevenentwintig gemixte stelletjes. Van een Vietnamese bootvluchteling die in een Gelders dorpje smoorverliefd wordt op het eerste meisje dat hij ziet tot een Turkse jongen die in een Utrechts homocafé zijn oog laat vallen op een blonde Hollander. Het levert zevenentwintig vaak mooie verhalen over de liefde op. Verhalen waarin de ‘onmogelijkheid’ uit de titel soms niet eens op de culturele verschillen slaat, maar op problemen die iedere relatie kan hebben. Gemengd of niet. Blijkbaar bindt niet alleen de liefde, maar ook relatieproblematiek ons. (AM)