Wilders pleit voor unie met Vlaanderen

Rotterdam. PVV-leider Geert Wilders roept premier Balkenende op om met de Vlaamse premier ”te gaan praten om te kijken of er een nieuwe unie kan ontstaan”. Wilders deed zijn uitspraak gisteren in De Telegraaf. ”Wij hebben meer gemeen met de Vlamingen dan de Vlamingen met de Walen. Dus het zou zeer logisch zijn als we Vlaanderen en Nederland bij elkaar zouden voegen”, aldus Wilders. De PVV-leider ontkende in het interview affiniteit te hebben met de partij Vlaams Belang. Wilders zei verder dat na de islam de belastingen een belangrijk programmapunt van de PVV zullen worden. De PVV wil zo`n 18 miljard euro belastingverlaging. ”Wij willen dat financieren door te bezuinigen op onzinnige subsidies voor Europa, ontwikkelingshulp en cultuur - die gekke balletgemeenschappen en orkesten en zo”, aldus Wilders.