Uit protest in oranje

De Deense beeldhouwer Jens Galschiot is een actiegroep begonnen die oranje wil gebruiken als protestkleur tijdens de Olympische Spelen in Peking. De initiatiefnemer roept op om oranje (de kleur van veel Tibetaanse monnikengewaden) tijdens de Spelen te dragen om zo vreedzaam te demonstreren tegen schending van de mensenrechten in China. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF is niet blij met het initiatief uit vrees voor politisering van de nationale sportkleur. Een woordvoerster van NOC*NSF laat in een reactie op de website van de protestbeweging weten dat de koepel niet ongewild bij een protestactie betrokken wil worden. Er wordt bekeken of er stappen ondernomen kunnen worden. Galschiot reageert vol onbegrip, omdat hij zich bij de keus voor oranje niet heeft laten leiden door Nederland.

Meer weten over de actie? www.thecolororange.net