Stafchefs Medvedev getrouwen van Poetin

Moskou. De nieuwe stafchef en vicestafchef van de Russische president Medvedev zijn vertrouwelingen van ex-president Poetin. De benoemingen van Sergej Narysjkin en Vladislav Soerkov op deze invloedrijke functies werden gisteren bekendgemaakt door Medvedev, maar volgens analisten heeft Poetin waarschijnlijk de keuze bepaald om invloed te houden in het Kremlin. Poetin, zelf opnieuw premier, maakte gisteren zijn ministersploeg bekend, met daarin veel invloedrijke oudgedienden. Minister van Financiën blijft Aleksej Koedrin, die een vrijemarktbeleid voorstaat. Het ministerie van Energie en Industrie wordt gesplitst. Poetins ex-vicestafchef Igor Setsjin, een hardliner met vermeende nauwe banden met de veiligheidsdienst, wordt verantwoordelijk voor Industrie. Sergej Ivanov, ooit beschouwd als mogelijke opvolger van Poetin, is iets gedegradeerd, van `eerste vicepremier` naar `gewoon` vicepremier.