Ruben Block van rocktrio Triggerfinger

Ruben Block (36) is zanger-gitarist van het Antwerpse rocktrio Triggerfinger. Hun derde plaat What Grabs Ya? is onlangs verschenen bij het label Excelsior.

Wat was de eerste plaat die je zelf kocht?

,,Ik had een platenspeler gekregen en ben meteen naar de supermarkt gegaan, daar kon je toen nog singeltjes kopen: Borderline van Madonna en iets van The Police. Maar het ging vooral ook om de handeling. De romantiek van een plaat opzetten, dat is super.”

En de meest recente?

,,Dig, Lazarus, Dig!!! van Nick Cave. Echt weer een heerlijke Bad Seeds-plaat. Goede teksten, coole groove, niet iets dat wegkabbelt op de achtergrond. Het is aan of uit. Daar kunnen nog veel van die jonge, hippe bandjes wat van leren.”

Ben je een verzamelaar?

,,Ik heb heel veel vinyl, maar door een verbouwing zit dat in dozen. Vandaar dat ik nu vooral iTunes en cd’s luister.”

Favoriete plaat?

,,The Rocking Chair Album van Howlin’ Wolf. Met zo’n stem heb je geen gitaar meer nodig. Eén brok geilheid, gemeenheid en adrenaline.”

Troostplaat?

„Otis Redding: Cigarettes and Coffee. Dat spreek voor zich. Gewoon opzetten, bek dicht en luisteren. Ik krijg al kippenvel als ik er alleen maar aan denk.”

Beste dansnummer?

,,Goede pop uit de jaren tachtig zoals Blondie of The Pretenders. Na onze concerten gebeurt nog wel eens dat een dj dat in zijn schuif heeft zitten. En dan ga ik zeker dansen.”

Wat zou men niet van je verwachten?

,, Laatst viel iemand bijna van zijn stoel toen ik vertelde dat ik Feist goed vindt. Maar die griet heeft zoveel rock-‘n’-roll in haar lijf en speelt zo fucking fantastisch gitaar. Da’s niet mooi meer. Dan hebben wij helemaal geen verhaal meer.”

Triggerfinger treedt op 6-7 op, tijdens het Metropolis Festival in Rotterdam.

    • Frank Provoost