Radio Voorkeur

Kunststof. Componist Merlijn Twaalfhoven reisde door het Midden-Oosten voor een muziekproject met muzikanten uit Jordanië en Palestina, ook kinderen uit Palestijnse vluchtelingenkampen gingen mee. Aanleiding was de zestigste verjaardag van de ‘Nakba’: de vlucht van ruim zevenhonderdduizend Palestijnen naar aanleiding van de stichting van de staat Israël in 1948. Symphony Arabica is vanaf 15 mei te zien in Amsterdam en daarna nog in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met schrijver en kunstcriticus Hans den Hartog Jager over zijn boek Haai op sterk water, de neerslag van vijftien jaar denken en schrijven over beeldende kunst. Met daarin aandacht voor het werk van onder anderen Lucian Freud, Damien Hirst en Andy Warhol. Ingrid Harms, journalist bij Vrij Nederland, vertelt over de Russische operazangeres Galina Vishnevskaya. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Jan Brouwer, honorair consul van Estland, geeft commentaar op het staatsbezoek van koningin Beatrix aan Estland en licht zijn boek over de relatie Estland-Nederland tussen 1918 en 1940 toe. Radio 1, 0.00-0.45u.