op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Bush bezoekt het Midden-Oosten. Vandaag en morgen gaat hij naar Israël, Egypte en Saoedi-Arabië Christie’s veilt schilderijen van Lucian Freud, Andy Warhol, Francis Bacon en Willem De Kooning in New York. Geschatte opbrengst tussen de 175 en 245 miljoen euro Voorverkiezingen van de Democraten in West-Virginia Herdenking vuurwerkramp in Enschede Jan Peter Balkenende bezoekt de Antillen.

Vandaag in de weblogs

Top 100 talkshow gasten

NRC-redacteur Hans Beerenkamp heeft drie maanden lang alle talkshows gevolgd en hield bij wie er aan het woord waren. Zaterdag publiceerde hij de ‘talking heads’ top 100. Rita Verdonk voert de lijst aan. De publieke omroep is niet meer dan gemiddeld links, concludeert Beerenkamp uit zijn onderzoek. Maar dat is niet iedereen op het mediablog met hem eens.

Discussieer mee op nrc.nl/mediablog

Keerzijde van Turkije

Marjolein Verhoeven en Julie Tabben (op de fiets onderweg naar Peking) raden mensen die ‘wegkwijnen in de anonimiteit’ aan een fietstochtje door Turkije te maken. „Iedereen zegt je goedendag, kleine kinderen willen graag dat je naar ze zwaait, in ieder dorp ben je gegarandeerd het gesprek van de dag en je wordt uitgenodigd op de thee.” Keerzijden zijn er helaas ook: handtastelijke mannen, puberale jongens die stenen gooien of tijdens het fietsen aan je kont proberen te zitten. En wat moet je met de 15de uitnodiging om op de thee te komen? „Af en toe wil je gewoon een moment voor jezelf of in je eentje een ommetje maken door de stad.”

Lees verder via nrcnext.nl/fietsenpeking

En verder...

Nina’s Spreekijzer

Toen Youp van ’t Hek op tv Pieter Storms naast Nina Brink zag staan, steeg de beste man direct in zijn achting. „Wat een terriër”, dacht hij. „Na acht jaar heeft hij dat corrupte mormel van World Online nog steeds niet losgelaten en komt hij namens die duizenden geruïneerde aandeelhouders alsnog verhaal halen. Ze gaat toegeven hoe ze in maart 2000 de boel zeer geslepen en gemeen besodemieterd heeft.” Maar wat bleek? Pieter was Nina’s woordvoerder. En erger: haar geliefde!

Lees alle columns van Youp op nrc.nl/youp