Is een zachte `g` niet grappig dan?

Wat een rare kronkel in de verder zo evenwichtige necrologie van Thijs Wöltgens (nrc.next, 8 mei). Beweerd wordt namelijk dat Wöltgens ”een humoristisch spreker was ondanks zijn zachte `g` en neiging to mompelen.” De auteur van het stuk zal toch niet bedoelen dat humor is voorbehouden aan mensen die het normaal vinden om luidruchtig van zich laten horen met van die rare keelgeluiden die pijn aan je oren doen? Wöltgens kon voor de goede verstaander met zijn subtiele en ingetogen manier van spreken heel geestig uit de hoek komen, inderdaad zonder al te veel lawaai te maken. Dat zouden vandaag de dag meer mensen eens moeten doen.

Brieven en opiniestukken graag sturen onder vermelding van naam en woonplaats naar opinext@nrc.nl

    • Armand Leenaers Utrecht