Formule1-coureur Massa wint opnieuw op circuit Istanbul

ISTANBUL. Felipe Massa heeft voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Turkije in de Formule 1 gewonnen. De Braziliaanse coureur van Ferrari reed nagenoeg de gehele wedstrijd aan de leiding op het circuit van Istanbul. De Brit Lewis Hamilton van McLaren gokte verkeerd door als enige drie keer te stoppen in de pitstraat. Het leverde hem de tweede plek op. Kimi Räikkönen van Ferrari passeerde als derde de finishvlag. Door die klassering behield de Fin de leiding in het wereldkampioenschap. Massa maakte zijn favorietenstatus meer dan waar in Istanbul. Hij nam al een voorschot op de zege door zaterdag poleposition te veroveren. De Braziliaan boekte zijn zevende zege in een GP en zijn tweede van dit seizoen. Hamilton legde Massa wel het vuur na aan de schenen en passeerde de Braziliaan in de 24ste ronde. De inhaalactie van de 23-jarige Brit bleek alleen leuk voor de toeschouwers. De tactiek met drie pitstops werkte niet. Massa kwam met twee stops vanzelf weer aan de leiding in de 33ste ronde en stond zijn koppositie vervolgens niet meer af. Räikkönen heeft na vijf races 35 punten. Massa en Hamilton delen de tweede positie met 28 punten.