Film van de dag

28 Days. Columniste Gwen Cummings (Sandra Bullock) lust wel graag een borreltje, net als haar vriendje. Samen feesten ze er op los. Maar op het trouwfeestje van haar zus loopt het uit de hand. In een dronken bui duikt Gwen topless op de taart en steelt ze de limousine. De politie houdt haar aan. Van de rechter moet ze naar de afkickkliniek om een 28 dagen durende wonderkuur te doen. Daar ontmoet ze soortgenoten die lijden aan allerlei soorten verslavingen. Van de ontkenningsfase – ‘ik heb geen alcoholprobleem’ – tot acceptatie en afkicken: ‘28 Days’ laat het allemaal zien in een mix van komedie en drama. De door Susannah Grant geschreven film werd gemengd ontvangen, maar verdient beter. Bullock en haar medeacteurs, onder wie Steve Buscemi als psycholoog, spelen uitstekend en de verslavingsthematiek wordt niet weggestopt.(Betty Thomas,2000, VS), RTL8, 20.30-22.25u.André Waardenburg